Virtuaaldegustatsioon 23.01 - 6 veini

Ühik: tk
75,00 €

Kuidas osaleda?

1. Vali meie e-poest sobiv degustatsioonipakett kas 4 või 6 veiniga https://www.veinivilla.ee/et/c/koolitused-degustatsioonid
2. Telli veinid hiljemalt 3 päeva enne ürituse toimumist, et jõuaksime need õigeaegselt sinuni toimetada. Kui elad Tallinnast väljas siis märgi ostu sooritades kommentaaridesse oma telefoninumber ja lähim pakiautomaat
3. Saadame sulle lingi, et saaksid 23. jaanuaril kell 18.00 liituda videokõnega Google Meets'i keskkonnas
4. Naudi veine meie sommeljee Gregori lugude saatel ja vaata videot uuesti siis kui tuju tuleb


Virtuaaldegustatsioon on nagu üks veinidegustatsioon ikka, ainuke erinevus on osalejate asukohtades. Alguses saame omavahel tuttavaks ja uurime, millisest teemadest osalejad enim kuulda tahaksid. Seejärel maitseme veine ja arutleme nende maitsenüansside ja toidusobivuste üle ning räägime veinide sünnnilugudest. Õhtu käigus teeb Gregor ka ekskursiooni tootmisruumidesse, kus saab küsida veinide valmimise etappide kohta. Kõiki veine ei pea sel õhtul avama, sest kui video salvestada siis saab seda igal ajal uuesti vaadata. Pidulikkuse mõttes võib riietuda ekstra pidulikult või siis vastupidi, hoopis ekstra mugavalt, sest oled ju tõenäoliselt oma kodus. Õhtu kestab umbes 1,5h. 

 

Veinid selles paketis:

  1. Valgejõe Pärlivein – kuiv, roosa, rabarberi vahuvein. Kõrge happega, äratuntavalt rabarberine aperitiivne vahuvein, mis on ka pakkumisel Michelini-tärniga (1*) restoranis Nobelhart ja Schmutzig (Berliin). 0,75l.
  2. Valgejõe Kuldne – kuiv, valge, mirabell. Ploomi sugulane, mirabell, on kõrge happega, ent tasakaalukas täidlane valge vein, mis sobib kalaroogade kaaslaseks või kuiva veini sõpradele iseseisvalt joomiseks. 0,75l.
  3. Valgejõe Valge - poolkuiv, valge, õun ja ebaküdoonia. Maja esindusvein, mis võitnud hõbemedali USA marjaveinide konkursilt Drink Outside the Grape 2017. Täidlane valge vein, mis sobib suurema osa Eesti ja Saksa köögi toitudega. 0,75l.
  4. Valgejõe Punane – kuiv, punane, aroonia. Hellitavalt võib seda veini kutsuda „kohalikuks Pinot Noiriks“, sest aroonia marjatanniinid teevad suu täidlaselt kuivaks. Ideaalne kaaslane medium-küpsusastmes liharoogade või peedpõhiste vegantoitude kõrvale. 0,75l.
  5. Erik Menved - kuiv, punane, pohl. Veinivilla vaieldamatu bestseller, mis 2020. aastal valiti Eesti parimaks kuivaks veiniks (Parim Eesti Jook 2020) samuti Põhja Eesti toiduvõrgustiku esindusveiniks ning pälvis ka Tunnustatud Eesti maitse pääsukesemärgise. Põhimaitsed veinis on pohla kestast tulenev mõrkjus ning pohla marjane magusus. Ideaalne küpsete liharoogade kaaslaseks. 0,75l.
  6. Must pärl – poolmagus, punane, mustsõstra vahuvein. See väikeses pudelis vahuvein sobib hästi marjaste magustoitude kõrvale või piknikule kaasa võtmiseks. Maitsepõnevuse huvides on veini lisatud ka looduslikku piparmünti. 0,375l.

 


Ajakirjaniku kogemusest virtuaaldegustatsioonil osalemisest saate lugeda siit:

https://leht.postimees.ee/6951544/virtuaalne-veiniohtu-algajale-ehk-kuidas-end-kogemata-uksinda-purju-juua


Veinidest saab lähemalt kuulata ja vaadata meie Youtube kanalilt.
https://www.youtube.com/watch?v=-OTgVmNfwUU